Bruidsmeisjes!

Bruidsmeisjes dezelfde jurken

Foto door Rika Conradi

Bruidsmeisjes! Je ziet ze regelmatig in films. Of misschien ben je ze al een keer tegengekomen op een bruiloft. Maar of ze nu allemaal hetzelfde dragen, klein of groot zijn, bloemen dragen of niet: voor de foto’s hebben ze zeker een mooie toegevoegde waarde!

Waar komt de traditie van bruidsmeisjes eigenlijk vandaan?

Bruidsmeisjes waren vroeger noodzakelijk om de ogen van boze geesten uit de buurt van het bruidspaar te houden. Daarom droegen bruidsmeisjes ook kleding die op dat van de bruid leek. Bijgeloof is dat meer dan 8 bruidsmeisjes ongeluk brengt. In de 50 en 60-er jaren zagen we nog veelvuldig bruidsmeisje bij de bruid. Daarna is het min of meer verloren gegaan. Gelukkig zien we de bruidsmeisjes weer terug komen en begint het steeds meer een trend te worden.

Klein of groot?

Tja, bruidsmeisjes heb in allerlei soorten en maten. Van baby tot volwassen vrouw. In Nederland wordt het nu steeds meer ‘in’ om je vriendinnen als bruidsmeisje te vragen. Vier of meer vriendinnen en dan het liefst nog in dezelfde kleur cocktailjurkjes en met een kleiner boeketje als de bruid (maar wel met dezelfde bloemen). Als steun en toeverlaat van de bruid. Om haar tasje met make-up bij zich te houden en het bruidsboeket vast te houden tijdens de plechtigheid bijvoorbeeld.

Familiefoto’s met bruidsmeisjes

Naast de “vaste” familiefoto’s, is een foto tijdens deze sessie met de bruid en haar gevolg onmisbaar. En na het officiële gebeuren in de trouwzaal, is zichtbaar de spanning eraf.

bruidsmeisje in fotoshoot

Foto door Rika Conradi

WLW-bruidsmeisjes-4

Foto door Jacqueline Dersjant

WLW-bruidsmeisje-2

Foto door Rika Conradi

Binnenkomst bruidsmeisjes

Foto door Rika Conradi

Voorbereiding bruiloft

Foto door Luther Hartog

Trouwceremonie bruidsmeisje

Foto door Peter van der Lingen

Bruidsmeisje ceremonie

Foto door Rika Conradi

Bruidsmeisjes

Foto door Marco Pauws

Bruidsmeisjes

Foto door Peter van der Lingen

Bruidsmeisjes strooien bloemblaadjes

Foto door Peter van der Lingen

Kun jij ook geen genoeg krijgen van We Love Weddings? Ga dan als een speer naar onze Facebook pagina en klik op “like”!

Laat een reactie achter


Notice: Undefined index: type in /home/deb55095n3/domains/weloveweddings.nl/public_html/wp-content/plugins/captcha/captcha.php on line 870

Notice: Undefined index: type in /home/deb55095n3/domains/weloveweddings.nl/public_html/wp-content/plugins/captcha/captcha.php on line 1000