Bruidstaarten onder de aandacht

Bruidstaarten onder de aandacht –  geschreven door: Celiça Wichgers, Elles Rodenburg & Miranda Vijfvinkel 

De Bruidstaart is een belangrijk onderdeel van de trouwdag. Niet geheel ongewoon dat je hiervoor naar een bakker of taartdesigner gaat om hier je taart naar keuze te bestellen. In onze zoektocht naar bruidstaarten zijn we bij Olivia Bakery terecht gekomen. Het bijzondere aan Olivia’s taarten is dat ze speciaal voor mensen met een allergie gemaakt zijn. Altijd glutenvrij en op aanvraag ook lactose of suikervrij. Ook als je geen allergieën hebt (of alleen in de familie) kun je ook deze overheerlijke taarten bestellen, want als je de taarten van Olivia hebt geproefd dan ben je om! Ambachtelijke en verfijnde smaken en bovendien vers.

IMG_3900

bruidstaarten

Foto: Double You Weddings

Een klein beetje achtergrond informatie over Olivia is wel zo leuk:

Tijdens het huwelijk van haar broer zag ze met lede ogen aan hoe haar nichtje, met glutenallergie, een waterijsje kreeg terwijl de rest heerlijk aan het genieten was van alle lekkernijen die er geserveerd werden.
Vanaf dat moment begon haar glutenvrije missie. In eerste instantie alleen maar om dat schattige kleine meisje gelukkig te maken. Ze begon te bakken, te proeven en weg te gooien. Vanuit de oven na één hap proeven vaak al weer in de vuilnisbak. Na heel veel proberen kreeg ze steeds meer kennis en ervaring en ontdekte ze een beslag dat zelfs mensen zonder coeliakie heerlijk vinden. Haar lange zoektocht en inspanningen werden beloond. Het bleek het allemaal meer dan waard geweest!

weloveweddings-bruidstaarten (6)

Foto: Miranda Vijfvinkel

weloveweddings-bruidstaarten (2)

Foto: Double You Weddings

Tijdens ons bezoek vroegen we Olivia wat tips voor bruidsparen en haar werkwijze:

Hoe vind een bruidspaar een goeie taartdesigner/bakker?

Olivia “Dit gaat vaak van mond tot mond en via de website.” Let er vooral op dat het er niet alleen mooi uitziet, maar ook echt lekker smaakt. Informeer dus altijd of je ook kunt proeven.

weloveweddings-bruidstaarten (4)

Foto: Double You Weddings

weloveweddings-bruidstaarten (8)

Foto: Miranda Vijfvinkel

Hoe weet je in welke richting je moet denken als je een proefsessie voorbereid?

Van te voren krijgt een bruidspaar van mij een pdf met daarop allerlei vragen. Dit helpt mij om van te voren te bedenken wat voor proefsmaken ik ga maken. Ook vraag ik ze een moodboard te maken zodat ik weet in welke sfeer/stijl ik de bruidstaart kan ontwerpen. Tijdens het proeven raad ik de bruidsparen ook vooral aan om te kiezen wat zij het lekkerst vinden, het is tenslotte hun dag. Op deze manier wordt de taart geheel op de wensen van het bruidspaar afgestemd.

Hoe veel kun je doen met het decoreren van taarten?

Olivia  “Ik kan werkelijk helemaal los gaan in de decoratie van de taart en ben een perfectionist. Je kunt zelfs een stukje kant van je bruidsjurk meenemen en dan verwerk ik het kantdesign in de taart. Verder inspireert mij alles wat een bruidspaar meeneemt naar het adviesgesprek. De uitnodiging, de bruidsjurk (of een foto daarvan), de locatie, de bloemendecoraties etc. etc.

weloveweddings-bruidstaarten (10)

weloveweddings-bruidstaarten (9)

weloveweddings-bruidstaarten (11)

Bovenstaande drie foto´s: Miranda Vijfvinkel

Waar kunnen bruidsparen nog meer over nadenken bij het kiezen van een banketbakker?

Zelf vind ik het heel belangrijk om vers en zo veel mogelijk biologisch te bakken. Bij de meeste bruidsparen is dat ook een doorslaggevende factor om voor mij te kiezen. “Ik werk altijd met verse producten: ALWAYS FRESH, NEVER FROZEN” Het is dus goed om jezelf af te vragen hoe belangrijk je dat vind en de banketbakker daar vragen over te stellen. Verder adviseer ik een bruidspaar om in gesprek te gaan met de taartdesigner. Wees er zeker van dat hij/zij zijn ambacht kent en niet alleen kant en klare bakmixen in een kom gooit.

weloveweddings-bruidstaarten (1)

Foto: Double You Weddings

Heb je nog tips welke vragen een bruidspaar nog meer aan de banketbakker kan stellen?

• Heb je een portfolio die ik kan bekijken?
• Hoe zitten de prijzen in elkaar (kosten per punt, leveringskosten)? Bij bruidstaarten is het gebruikelijk met ‘prijs per punt’ te rekenen. De kosten gaan natuurlijk omhoog met de complexiteit van het design, maar ook de smaken en vullingen hebben invloed op de eindprijs.
• Wat is de minimum prijs per punt?
• Wordt speciaal voor ons een design ontwikkelt of heb je alleen een bepaald aantal pre-designed taarten?
• Als wij verse bloemen op onze taart willen, moeten wij dat zelf regelen met de bloemist en meenemen naar de bakkerij? Of regelt de taartdesigner dat?
• Hoe lang van tevoren bak je onze taart? Vries je iets in? Of is alles vers?

weloveweddings-bruidstaarten (5)

weloveweddings-bruidstaarten (3)

Bovenstaande twee foto’s: Double You Weddings

Laatste tip:

 Ga op tijd op zoek naar een vakkundige taartenbakker. De intake, proefsessie etc neemt veel tijd in beslag. Reserveer dus zo’n 2-3 maanden van te voren, zo voorkom je teleurstelling. Aan de bruidstaart is veel geld en tijd besteed en mag op de foto’s niet ontbreken. Kies een goede fotograaf met oog voor details die jullie bruidstaart sfeervol vastlegt.

Tja, daar weten wij natuurlijk weer alles van! Enkele tips van onze kant voor een mooi compleet verhaal van de bruidstaart:
– Een mooi beeld van de taart recht van voren mag niet ontbreken.
– Daarnaast een aantal mooie sfeerbeelden vanuit verschillende hoeken.
– Mooie detailshots met een macro lens van de taart decoratie.
– Het aansnijden van de taart is een leuk moment waarop altijd wel wat onverwachts gebeurt.
– Foto tip: vraag of de gasten om jullie heen komen staan. Gaaf voor de overzichtsfoto.

En dan de hamvraag… Welke smaak mag zeker niet ontbreken in jullie bruidstaart?

Reacties

 1. Wauw, wat een mooi artikel!! Prachtige foto’s, heel stylvol!

  Triangle
  22/04/2013 2:55 pm | Cathy Hoogenboom
  • Hoi Cathy,

   Ontzettend bedankt voor je leuke reactie! Naast dat het heel leuk is om met je collega’s op stap te gaan, is Olivia’s Bakery zeker een aanrader! Volgens mij niet eens voor jou zo ver uit de buurt!

   Triangle
   22/04/2013 7:57 pm | Miranda Vijfvinkel

Laat een reactie achter


Notice: Undefined index: type in /home/deb55095n3/domains/weloveweddings.nl/public_html/wp-content/plugins/captcha/captcha.php on line 870

Notice: Undefined index: type in /home/deb55095n3/domains/weloveweddings.nl/public_html/wp-content/plugins/captcha/captcha.php on line 1000