Buitenlandse trouwlocaties in Nederland – Domaine d’Heerstaayen

Soms kom je als trouwfotograaf op bijzondere trouwlocaties. Echt van die trouwlocaties waar je vaker zou willen komen ;-) zo fijn is het er! Bijna on-Nederlands; je krijgt echt een vakantie gevoel als je er bent.

Een tijdje geleden waren wij voor het eerst bij Domaine d’Heerstaayen voor de bruiloft van Ilse en Arjan. Een wijngaard in de buurt van Breda gerund door Marijke en Peter de Wit. Toen ik daar binnenliep waande ik me in Frankrijk. Een prachtige orangerie (vroeger varkensstal geweest, vertelde Marijke) met een mooi glazen dak, overal groen en bloemen. Een lange tafel waar je met je gezelschap kunt eten en aan weerszijde schouwen en houtblokken voor de open haard.

Buiten stonden de stoeltjes klaar voor de ceremonie onder frisse witte parasollen. De boom die verder in de zomer meer schaduw bied was versierd met witte lampionnen en aangrenzend stonden al de kleine wijnranken.

De rest van de locatie was ook prachtig. Een kleine Engelse tuin bij het andere huis en de schuur naast de orangerie was perfect voor het bruidspaar om lekker in de schaduw te zitten tijdens de ceremonie (met prachtig licht voor de fotografen). Ook in die schuur allerhande leuke details zoals emmers vol kurken, kroonluchters met gipskruid en linten en ga zo maar door. Marijke maakt overal leuke hoekjes en eye-catchers en overal voel je die aandacht en liefde voor de locatie en de natuur. Heel mooi om te zijn en van te genieten!

Iets anders wat ook een groot charme punt is zijn de kippen en konijntjes die je af en toe voorbij ziet scharrelen. Heerlijk buiten gevoel!

De orangerie is ook geschikt om te gebruiken voor de ceremonie. Marijke vertelt dat ze dan een witte loper van buiten naar helemaal vooraan de orangerie bij de haard rollen waar het bruidspaar dan hun entree op maakt.

En nu denk je wellicht, wat een reclame voor Domaine d’Heerstaayen, daar betalen ze zeker voor? Niks hoor! Wij fotografen worden ook gewoon blij van zulke trouwlocaties. Dus die zet ik bij deze graag in het zonnetje. We komen regelmatig zo’n juweeltje tegen dus denk nu niet dat je allemaal naar Domaine d’Heerstaayen moet gaan, hou deze blog gewoon in de gaten ;-).

Domaine d'Heerstaayen

Domaine d'Heerstaayen

Domaine d'Heerstaayen

Domaine d'Heerstaayen

Domaine d'Heerstaayen

Domaine d'Heerstaayen

Domaine d'Heerstaayen

Domaine d'Heerstaayen

Domaine d'Heerstaayen Domaine d'Heerstaayen

Domaine d'Heerstaayen

Meer informatie kun je ongetwijfeld vinden bij Marijke en Peter, via hun website. Doe ze de groeten van Marco en Esther van 2Rings ;-). De foto’s van de bruiloft van Ilse en Arjan bij Domaine d’Heerstaayen vind je op onze blog!

Waar ben jij getrouwd?

Reacties

 1. Owh zucht… het is zo’n mooie locatie! Ik kan niet wachten tot wij er zelf een keer komen. Maakt me niet eens uit of het voor onze eigen dag is of voor een bruidsreportage ; )

  Triangle
  01/10/2012 4:10 pm | Mine
 2. Wow, mooie locatie! Hebben jullie meer van zulk soort locaties in jullie adresboekje staan?:) (boerderij/schuur/ed) Wij zijn er naar op zoek voor onze bruiloft volgend jaar!

  Triangle
  15/11/2012 5:56 am | Shamilla
 3. Mooi he Shamilla ;-) Ik zou zo even geen andere weten maar ik weet wel dat er bij Arnhems Meisje een keer een artikel is geweest van Ronald met ook van die mooie boerderijen, zoals deze: http://www.arnhemsmeisje.nl/2012/05/31/de-favo-trouwlocaties-in-groningen-friesland-van-ronald-zijlstra-deel-3-natuurlijk-kollumeroord/

  Wel allemaal in het noorden, maar je krijgt gelijk inspiratie. Veel plezier nog!

  Triangle
  15/11/2012 8:02 am | Esther

Laat een reactie achter


Notice: Undefined index: type in /home/deb55095n3/domains/weloveweddings.nl/public_html/wp-content/plugins/captcha/captcha.php on line 870

Notice: Undefined index: type in /home/deb55095n3/domains/weloveweddings.nl/public_html/wp-content/plugins/captcha/captcha.php on line 1000