De plaat en zijn verhaal | Gemis

Heel soms gebeurt er zo iets bijzonders op een bruiloft, dat het haast geen toeval kan zijn. Soms komen dingen op zo’n manier samen dat je het moment afdrukt en weet dat je een bijzonder moment hebt vastgelegd. Dit was precies zo’n moment. Deze keer in de plaat en zijn verhaal een foto waarin het gemis van een overleden persoon centraal staat.

de plaat en zijn verhaal

De foto is gemaakt op het moment dat Peter en Bianca de kerk binnenliepen. De vader van Bianca was helaas een aantal jaar geleden overleden en het gemis van een belangrijk persoon wordt op zo’n bijzondere dag als een bruiloft altijd extra gevoeld. Ik werd plotseling overvallen door kippenvel toen de bundel lichtstralen precies op de lege plek viel naast de moeder van Bianca. Ik bepaalde mijn positie voorin de kerk en wachtte op het moment dat het Bianca en Peter hun entree zou maken. Zij zouden een mooie silhouet vormen in de deuropening. De deur ging open en gecombineerd met de lichaamstaal van de moeder wist ik meteen dat het een bijzonder moment was.

De dag na de bruiloft heb ik deze foto direct naar het bruidspaar gemaild.

De foto in kerk…we waren er echt even stil van toen we hem zagen. Echt een hele bijzondere, waardevolle foto!
~ Peter en Bianca

Bij veel bruiloften die ik fotografeer worden belangrijke personen gemist. Opa’s, oma’s, ouders of andere familieleden. Het hoort bij het leven net zoveel als dat een bruiloft bij het leven hoort. Vaak wil je op een bruiloft ook aandacht geven aan de lege plek. Hoe je dat vormgeeft kan op heel veel verschillende manieren. Een corsage met een foto van de overleden vader, de armband van je overleden oma of zelfs een kettinghanger met het as van de gecremeerde geliefde.

Met een foto zo’n ‘lege plek’ vastleggen en zo ook in beeld een waardevolle herinnering vangen voor het bruidspaar: dat is wat trouwfotografie zo waardevol en relevant maakt.

Reacties

 1. prachtig!
  Hoe bijzonder ook om zo’n foto dan te hebben voor het bruidspaar en voor de moeder!

  Triangle
  05/11/2013 3:18 pm | Karen
 2. Hoe bijzonder is dit!!! Toeval bestaat niet, zeggen ze toch? Ik fotografeer zowel bruiloften als afscheidsmomenten. Hier is het beide in een gepakt. Ik ben er helemaal stil van. Chapeau! Deze foto kun je inzenden voor prijzen, het is het waard om gezien en gewaardeerd te worden door een groot publiek. Succes.

  Triangle
  27/11/2013 3:12 pm | Boukje Canaan
 3. Hoe mooi is jouw invulling dan als goed observerende en kijkende fotograaf op zo’n moment als dit. Een mooie symboliek gevangen in 1 waardevol beeld Wouter. Goed dat het bruidspaar zo’n topfotograaf in huis heeft gehaald!

  Triangle
  20/04/2016 9:48 am | wim wilmers

Laat een reactie achter


Notice: Undefined index: type in /home/deb55095n3/domains/weloveweddings.nl/public_html/wp-content/plugins/captcha/captcha.php on line 870

Notice: Undefined index: type in /home/deb55095n3/domains/weloveweddings.nl/public_html/wp-content/plugins/captcha/captcha.php on line 1000