De Vrijdag Middag Foto – Wachten en Klikken

Elke vrijdag showt één van de We Love Weddings fotografen een foto die extra aandacht verdient: de VRIJMIFO. Een knaller, een spontaan moment, een gelukstreffer, een tranentrekker, een dijenkletser of een ogenschijnlijk normale foto waar een bijzonder verhaal achter schuil gaat. Deze week geven we het woord aan Evert Doorn.

vrijdagmiddag foto We Love Wedding Evert Doorn Trouwfotografie wachten op het moment

Geduld is een schone zaak. Dat begreep de befaamde Magnum-fotograaf Henri-Cartier Bresson maar al te goed; zijn boek The Decisive Moment staat vol met prachtige momenten gemaakt op straat. Als trouwfotograaf kun je daar best wat van leren: het draait in foto’s op een actie of gebeurtenis die betekenis geeft aan de foto. In de praktijk betekent dit dat je als fotograaf soms geduldig moet zijn en wachten op een zeker moment.

Deze foto is een mooi voorbeeld: op de dag van Mieneke en Matthijs ging ik ’s ochtends de voorbereidingen van Mieneke vastleggen. In de gallerij van de flat hingen overal versieringen. Daar heb ik diverse foto’s van gemaakt, maar alleen de objecten zelf zeggen niet zo veel; je hebt een bruidspaar nodig om de foto meer relevantie te laten geven. Toen Matthijs zijn bruid had opgehaald bedacht ik dat dit een goede gelegenheid was een foto te maken die veel meer vertelde. Ik had de compositie en belichting al bedacht, wachtte geduldig tot het bruidspaar naar beneden liep en schoot toen een aantal frames, waarvan dit de beste was. Meer zien? bekijk rest van de bruiloft hier.

Laat een reactie achter


Notice: Undefined index: type in /home/deb55095n3/domains/weloveweddings.nl/public_html/wp-content/plugins/captcha/captcha.php on line 870

Notice: Undefined index: type in /home/deb55095n3/domains/weloveweddings.nl/public_html/wp-content/plugins/captcha/captcha.php on line 1000