De waarde van een macro lens

De meeste professionele zoomlenzen hebben vaak ook een ‘macro’ stand, met de bedoeling dat je zeer kleine onderwerpen heel groot in beeld kan krijgen. Best aardig hoor, maar eigenlijk zou dit een close-up stand moeten heten. Want als je bijvoorbeeld de ringen, of zelfs de inscriptie van de ringen groot in beeld wilt brengen, dan heb je toch iets anders nodig. Een relatief voordelige oplossing is om een tussenring (de naam zegt het al) tussen je camera en de lens te plaatsen, waardoor je veel dichter op je onderwerp kan fotograferen. Een andere oplossing is een echte macro lens, die naar mijn mening een hogere kwaliteit heeft en bovendien veelzijdiger is omdat je deze ook als ‘normale’ lens kunt gebruiken. Hieronder een aantal (hopelijk) aansprekende voorbeelden van macro opnamen tijdens een bruiloft.

macro lens

 

 

Reacties

 1. Welke macro lens is het precies Rob?

  Triangle
  13/02/2013 3:52 pm | Geert van de Ven
  • Geert, ik gebruik de Canon 100mm Macro f/2.8 mkII

   Triangle
   18/02/2013 1:48 pm | Rob ter Bekke
 2. Mooie voorbeelden! Ik vind het nadeel van zover inzoomen bij de ringen dat je alle oneffenheden zo goed kan zien. Sinds ik ringen fotografeer weet ik pas dat ringen helemaal niet echt glad zijn en dan zijn ze zelfs nieuw (!).

  Triangle
  18/02/2013 1:44 pm | Bart van der Mark
  • Ja, dat klopt, maar de ene ring is de andere niet, daar zit toch echt veel kwaliteitsverschil tussen. Ook bij de gravures zie je soms hele strakke voorbeelden en soms echt rafelige randjes.

   Triangle
   18/02/2013 1:50 pm | Rob ter Bekke
   • Aha, dan heb ik blijkbaar tot nu toe geen ‘topringen’ voor de lens gehad :-)

    Triangle
    18/02/2013 1:56 pm | Bart van der Mark

Laat een reactie achter


Notice: Undefined index: type in /home/deb55095n3/domains/weloveweddings.nl/public_html/wp-content/plugins/captcha/captcha.php on line 870

Notice: Undefined index: type in /home/deb55095n3/domains/weloveweddings.nl/public_html/wp-content/plugins/captcha/captcha.php on line 1000