De WLW Estafette: Simone loves Evert

De WLW Estafette! Alle WLW-fotografen kiezen hun favoriete foto van een andere WLW’er. In deze rubriek lichten zij hun keuze toe. De beoordeelde WLW’er neemt het stokje over en kiest zijn favoriete foto van de volgende WLW-fotograaf. Kijk mee door de ogen van onze bruidsfotografen: wat is een goede foto, en waarom?

In dit tweede deel zocht Simone-Michelle de Blouw de site van Evert Doorn af. Na een week lang dubben tussen verschillende favorieten, is het beeld hieronder als winnaar uit de bus gekomen.

WLW Estafette Simone loves Evert

Foto: Evert Doorn Fotografie

Evert ken ik als een fotograaf met veel gevoel voor het juiste moment. Ik houd van zijn stijl. Verhalend, dynamisch en vol emotie. Dat is goed te zien op bovenstaande foto.

Dit beeld is gemaakt aan het einde van de bruiloft, tijdens het dansen in de buitenlucht. De compositie is super: het onscherpe stel op de voorgrond helpt om direct duidelijk te maken dat het hier om een dansscène gaat. Bovendien kijken deze mensen in de richting van het onderwerp van de foto, wat rust in het beeld brengt en de aandacht nog extra naar het achterste stel leidt. Dit zijn de moeder van de bruidegom en de vader van de bruid. En wat heeft de moeder van de bruidegom een heerlijke lach! Hun expressie is fantastisch. Dat de vader van de bruid Russisch is en weinig Nederlands spreekt, verklaart misschien de hilariteit. :-)

Dit soort momenten is in een oogwenk voorbij en de foto kon om zoveel redenen minder goed uitpakken. Als ze iets verder waren gedraaid zag je de expressie op het gezicht van een van beiden niet meer. Als de handen van het voorste stel niet zichtbaar waren zag je minder goed dat het om een dans ging. En die arm van de vader wat onwennig op de rug van de moeder, prachtig. Evert stond precies op de goede plek en dat is een kunst.

Deze foto laat ziet dat een bruidsreportage zoveel meer is dan een serie mooie foto’s van jezelf als bruidspaar. Ik zou deze foto paginagroot in mijn album willen. Wat een mooi symbool voor het samengaan van twee families – en direct een mooi portret van dierbare ouders. Ik durf te wedden dat dit een van de foto’s is uit deze reportage waar het bruidspaar over 5 jaar nog steeds van in de lach zal schieten. Of misschien, jaren later, tranen bij voelt branden. Dit zijn hun ouders op een van hun mooiste dagen, samen gevangen in 1 beeld waar de vrolijkheid vanaf spat. Onbetaalbaar.

Evert neemt in deel drie het stokje over en kiest zijn favoriete foto van niemand minder dan Miranda Vijfvinkel! To be continued.

Laat een reactie achter


Notice: Undefined index: type in /home/deb55095n3/domains/weloveweddings.nl/public_html/wp-content/plugins/captcha/captcha.php on line 870

Notice: Undefined index: type in /home/deb55095n3/domains/weloveweddings.nl/public_html/wp-content/plugins/captcha/captcha.php on line 1000