Fearless Conference Amsterdam: een impressie

Juli was niet alleen een fantastische zomermaand; het was ook een prachtig moment als trouwfotograaf om wat bij te leren. En wel op de allereerste Fearless Conference die werd gehouden in Amsterdam. Fearless Photographers is een internationale verzameling trouwfotografen die wedstrijden organiseren, blogs schrijven maar ook evenementen organiseren als conferenties en workshops. En voor de allereerste conferentie ooit werd Amsterdam gekozen. Een uitgelezen kans voor Nederlandse trouwfotografen om twee dagen lang inspiratie op te doen van een aantal van de beste trouwfotografen ter wereld (o.a. Ben en Erin Chrisman, Anna Kuperberg, Sergio en Citlalli Rico).

Fearless Conference Amsterdam
een aantal van de sprekers op het podium met Jacqueline van Shootinq, die de lokale organisatie verzorgde

Ook een aantal We Love Weddings fotografen was aanwezig en ik denk dat we het er allemaal over eens zijn als ik zeg dat het de beste conferentie over trouwfotografie is die ons landje ooit heeft gezien. Veel workshops en lezingen gaan over techniek en hoewel dat aspect ook werd besproken, is dat niet hetgeen is blijven hangen. Foto’s maak je vooral met geduld, gevoel en je hart, was de boodschap.

Uiteraard werd ook verteld hoe je dit moet aanpakken en wat mooi was om te zien, is dat ook deze toppers niet bang zijn om te proberen en te falen: Citlalli liet een ‘contact sheet’ zien van haar foto’s en om uiteindelijk de opname te maken die ze moest hebben (en die ook een internationale Fearless award opleverde) schoot ze eerst een hele serie ‘net-niet’ foto’s. Niet het gevolg van niet goed zijn dus, maar juist volharden in het verkrijgen van een moment wat je van tevoren al in gedachten hebt.

Fearless Conference impressie We Love Weddings Evert Doorn
ook een mooi moment voor WLW fotografen om kennis uit te wisselen

Er was meer: Dave en Quinn van DQ Photo’s vertelden wat over hun bijzondere flitstechnieken; Anna Kuperberg had een prachtig verhaal over het kritisch kijken naar foto’s: ze demonstreerde dit ‘live’ door een blogpost te reviewen van 1 van de bezoekers. Door streng en goed te kijken en foto’s weg te strepen was de uiteindelijke serie veel meer een beeldverhaal vol sterke foto’s, en dat is wat je uiteindelijk als trouwfotograaf ook wil bereiken voor je klant.

Het is erg lastig zo’n evenement samen te vatten als je er niet geweest bent, maar het komt eigenlijk hier op neer: wil je je trouwfotografie naar ‘the next level’ krijgen, dan moet je de techniek eigenlijk los laten en een niveau hoger gaan denken. We hebben gezien waar het toe kan leiden, en het was superinspirerend! Goed nieuws voor diegenen die er niet bij konden zijn: heel misschien gaat er volgend jaar in Amsterdam een vervolg komen…

PS: Onze eigen Gerhard heeft voor de organisatie het hele evenement gefotografeerd. Wil je zijn foto’s zien, klik dan door naar zijn blog!

Laat een reactie achter


Notice: Undefined index: type in /home/deb55095n3/domains/weloveweddings.nl/public_html/wp-content/plugins/captcha/captcha.php on line 870

Notice: Undefined index: type in /home/deb55095n3/domains/weloveweddings.nl/public_html/wp-content/plugins/captcha/captcha.php on line 1000