Fotograaf aan het werk – Wouter van Twillert

Vandaag een kijkje in de keuken van trouwfotograaf Wouter van Twillert van Yes I do. Je bent vast wel eens op een bruiloft geweest en bent dan toch benieuwd naar hoe de uiteindelijke foto’s van de fotograaf er uit komen te zien. In deze blog zie je de fotograaf ook aan het werk, niet live, maar toch!

Fotograaf aan het werk

Boven: Renée Bounin. Onder: Yes I Do

Wouter: Een foto met mooie emotie en genegenheid, daar houd ik van! Tijdens de shoot probeer ik het bruidspaar te laten ontspannen en op hun gemakt te laten voelen zodat ze echte emoties en plezier uitstralen. De felle middagzon probeer ik achter het bruidspaar te houden, zodat ik geen rare schaduwen in het gezicht krijg.

wlw-yesido-aanhetwerk2

Wouter: Groepsfoto’s zijn vaak belangrijk voor bruidspaar en familie. Wegens tijd en logistiek moet je vaak snel een plek bepalen die handig en mooi is voor een serie foto’s. Door te fotograferen met een groot diafragma kun je een groepje mooi uit de achtergrond laten oplichten door de achtergrond onscherp te houden (scherptediepte).      

wlw-yesido-aanhetwerk7

Wouter: Ik ben fan van bloesem! Omdat er maar een super klein boompje in bloei stond is het belangrijk om precies te goede hoek en lens te kiezen om een mooie bloesem achtergrond te krijgen in de foto.

wlw-yesido-aanhetwerk6

Wouter: Ik sta met de bruid onder een overkapping waardoor ik een mooie schaduw krijg langs haar gezicht. Door haar in het midden te zetten gaan ook alle lijnen richting het middelpunt van de foto.

wlw-yesido-aanhetwerk5

Wouter: Ik laat de bruid naar me toe lopen en probeer een mooie vlakverdeling te krijgen door haar te centreren en lekker veel lucht om haar heen te laten. Met een groot diafragma krijg ik alle auto’s en andere storende elementen uit de foto. 

wlw-yesido-aanhetwerk4

Wouter: Ik vind het altijd tof om doodnormale plekken uit te kiezen. Door de overkapping kreeg ik super mooi licht. Ik zoek precies de juiste plek voor het mooiste schaduw/licht verloop op de gezichten van mijn bruidspaar. Dat is precies waar ik het bruidspaar vervolgens plaats.

wlw-yesido-aanhetwerk3

Wouter: Je moet af en toe ook uitrusten vandaar dat ik even op de grond ging zitten. Zonder gekheid: Door een iets lager standpunt kreeg ik een rustige achtergrond en keek ik op naar het stel waardoor ze nog stoerder lijken.

Zo dit was alweer deel 2 in de categorie ‘Fotograaf aan het werk’. Bekijk vooral ook deel 1: Fotograaf aan het werk – Mark Daams.

Ben je benieuwd naar nog meer behind the scenes? Wie zou jij wel eens aan het werk willen zien?

Laat een reactie achter


Notice: Undefined index: type in /home/deb55095n3/domains/weloveweddings.nl/public_html/wp-content/plugins/captcha/captcha.php on line 870

Notice: Undefined index: type in /home/deb55095n3/domains/weloveweddings.nl/public_html/wp-content/plugins/captcha/captcha.php on line 1000