Huwelijksrituelen

Wat we steeds vaker tegenkomen tijdens bruiloften, zijn eigen en persoonlijk gemaakte huwelijksceremonies. Bruidsparen kiezen er dan voor om niet op de ‘standaard’ manier te trouwen, maar hiervoor een eigen ceremonie of ritueel in te richten. Soms past dit binnen een officieel burgerlijk huwelijk, maar soms ook niet. Een oplossing die dan gekozen wordt is om vlak van tevoren officieel voor de wet te trouwen in een klein gezelschap. Tijdens dé dag is er dan iemand die de ceremonie leidt en begeleidt op een geheel eigen, persoonlijk manier. Als fotograaf smullen wij natuurlijk van zulke bijzondere ceremonies en rituelen. Alles wat een bruiloft persoonlijk en uniek maakt is fantastisch om vast te leggen. Het maakt de fotoreportage nog meer tot een eigen verhaal.

Zelf fotografeerden wij begin van de zomer de bruiloft van Manon en Dick, net over de grens in Belgisch Limburg. Manon komt zelf uit Limburg en het is in Limburg gebruikelijk om bij de sacramentsprocessie de straten te bedekken met bloemblaadjes: struijsel (strooisel). Bloemen uit de tuin worden in stukjes geknipt en door de kinderen op straat gestrooid ter versiering. Manon en Dick vonden het een mooi idee om dat gebruik een plek te geven bij hun huwelijksritueel. Ze hebben er een soort ‘heilige ruimte’ mee gemarkeerd waar ze in plaatsnamen op het moment dat ze hun liefde voor elkaar uitspraken. Extra leuk was dat de bloemen uit de tuin van een van de getuigen afkomstig waren.

 

fotocredit: Dots & Stripes

Ook andere We Love Weddings-collega’s hebben diverse bijzondere, persoonlijke huwelijksrituelen gefotografeerd, waar we graag een aantal mooie beelden van laten zien. Hieronder 2 foto’s van een ceremonie waarbij de handen aan elkaar verbonden worden: een oud Keltisch gebruik, ‘hand-fasting’ of ‘to tie the knot’.

 

fotocredit: Sassen en Verstraaten

Hoe bijzonder is het als je als bruid wordt verrast door een speciale dans uitgevoerd door jouw eigen bruidegom:

fotocredit: Mon & Mine

Of als een van je eigen ouders jullie huwelijk kan sluiten als Bijzonder Ambtenaar van de Burgerlijke Stand:

 

fotocredit: Five by Five Photographer

 

Reacties

  1. Echt bijzonder om zo veel mooie ceremonies mee te mogen maken. Leuk dat steeds meer bruidsparen kiezen voor een “anders dan anders”-ceremonie! : )

    Triangle
    19/10/2012 10:49 am | Mine

Laat een reactie achter


Notice: Undefined index: type in /home/deb55095n3/domains/weloveweddings.nl/public_html/wp-content/plugins/captcha/captcha.php on line 870

Notice: Undefined index: type in /home/deb55095n3/domains/weloveweddings.nl/public_html/wp-content/plugins/captcha/captcha.php on line 1000