Trash the Dress

Trash The Dress – het fenomeen uit Amerika dat steeds vaker in Nederland voorkomt. Het is zelfs al zo populair dat het vast onderdeel is geworden van fotowedstrijden zoals bijvoorbeeld bij de WPJA. Zaak voor Nederland dus om dit ons snel eigen te maken, want dit vinden we leuk!

Wikipedia geeft een uitgebreide beschrijving van deze rage in bruidsfotografie: “Trash the dress, also known as fearless bridal or rock the frock, is a style of wedding photography that contrasts elegant clothing with an environment in which it is out of place. It is generally shot in the style of fashion and glamour photography. “Trash the dress” is the art of destruction or deconstruction of a brides wedding dress to create a new “artwork” that the bride would be proud to display on their wall. This new “masterpiece” is formed in the creative destruction of the dress. This will normally be portrayed in a sequence of images or simply a single image.”

Oftewel, een avontuur met de bruidsjurk met als resultaat een prachtige en originele fotoreportage.

Stel je eens voor. Opnieuw je mooiste jurk aantrekken, zonder enige tijdsdruk of dreigende wolk die jouw lievelingsmomenten in duigen kan laten vallen. Vandaag, in tegenstelling tot je trouwdag waar je jurk er spik en span uit moest (blijven) zien, maakt het namelijk niet uit wat er met de jurk gebeurt. Geen rode wijn of toch-al-te-druk-kind-met-hoog-suikergehalte-en-teveel-kleurstoffen-drankje waar jij alert op hoeft te zijn, laat staan hoeft te ontwijken. En nerveus hoef je ook niet te zijn, want dit wordt een dag vol plezier waarin alles mag.

Bij een Trash The Dress (TDD) mag het allemaal gebeuren. Paraplus kunnen ingeklapt en opgeborgen worden, vandaag wil je een overvloed aan water…  liever nog, een zwembad of een oceaan aan water, of niet?! Maar als je dus wel de zee in zou willen duiken, de jurk met verf wilt bewerken, een taartgevecht wilt houden, over het strand wilt galopperen, aan de slag wilt gaan als automonteur of mee wilt doen aan de massa Trash The Dress op 12-12-12, dan is een TDD reportage het ideale evenement voor jou en je partner.

Hetgeen jij kan bedenken – het liefst out of the box – en helemaal afgestemd op jullie wensen, dát is de uitdaging die wij samen met jullie aan willen gaan tijdens een TDD reportage. En als een afscheid van zo’n mooie jurk (lees: vernieling van de jurk) toch niet helemaal jullie ding is, dan zijn er tal van andere creatieve mogelijkheden waarop jullie invulling aan de reportage kunnen geven.

Informeer bij jullie fotograaf of een TDD reportage mogelijk is. Als dat het geval is dan kan deze sessie waarbij jullie de regie in handen hebben, gepland worden op jullie ideale moment en op een te gekke locatie. Hoe meer ideeën, des te beter en fotograven staan hier zeker voor open.

Het bruidspaar van de onderstaande foto’s bleek tijdens een 2e bespreking van de bruidsfotoreportage ook graag een TDD reportage te willen houden. Het idee was ontstaan dat ik na de bruiloft mee zou gaan naar het hotel waar zij hun huwelijksnacht zouden doorbrengen, en daar hen met jurk/pak en al in de badkuip zou fotograferen. Hetgeen als grap begon werd al snel een realiteit en zo begaven wij ons op de grote dag naar Hotel Pincoffs in Rotterdam. Daar stapte het bruidspaar zo in de volle badkuip met een fles champagne. Zo werden dit nog een aantal hele leuke momenten ter afsluiting op een geweldige dag. Iets waar het paar helemaal voldaan op terugkijken. Dit was een heel andere TDD sessie dan ik tot nu toe gewend was, waar ik niet alleen een ervaring maar ook een leuke herinnering rijker ben geworden.

 

 

 

Laat een reactie achter


Notice: Undefined index: type in /home/deb55095n3/domains/weloveweddings.nl/public_html/wp-content/plugins/captcha/captcha.php on line 870

Notice: Undefined index: type in /home/deb55095n3/domains/weloveweddings.nl/public_html/wp-content/plugins/captcha/captcha.php on line 1000