Trouwen in het buitenland: deel 1

Trouwen in het buitenland  komt de laatste jaren steeds vaker voor, dat een bruidspaar ervoor kiest om hun huwelijk in het buitenland te laten voltrekken. Uit ervaring kan ik zeggen dat het niet alleen voor het bruidspaar een onuitwisbare herinnering is, maar ook zeker voor ons als fotograaf. Tijdens de voorbereidingen zijn wij zeer nauw betrokken met het bruidspaar. Samen met het bruidspaar, en eventueel de weddingplanner, bereiden we ons zo goed mogelijk voor op het huwelijk.

Om een idee te geven hoe een bruidspaar dit ervaart en waarom ze hebben gekozen voor hun huwelijk in het buitenland, hebben wij 3 van onze bruidsparen die in Italië zijn getrouwd dezelfde vragen gesteld.

Dit is deel 1 van een serie blogpost over trouwen in het buitenland. Geniet mee van hun ervaringen en onze foto’s. Sjoerd en Cassandra zijn getrouwd op 13 juni 2008 in Pienza, zij verbleven samen met hun gasten in villa cicolina in het plaatsje Montepulciano.

Waarom hebben jullie gekozen om te trouwen in het buitenland en speciaal waarom de plaats van jullie keuze?
Ik wilde graag met z’n tweeën op een eiland trouwen, mijn man wilde een grote groep mensen. Onze bruiloft moest dus aan een aantal eisen voldoen: niet te massaal, zonzekerheid en sfeer.  We zijn een aantal keer op vakantie geweest in Toscane en dat leek ons een leuke plek om te trouwen. We hebben een weddingplanner gezocht die gespecialiseerd was in bruiloften in Italië en Spanje. Zij liet ons foto’s van verschillende plaatsen zien en Pienza/ Montepulciano sprak ons gelijk aan. Met name de villa waar we dan konden overnachten met alle gasten en waar het diner gehouden werd.

Hebben jullie alles zelf geregeld of hulp van buitenaf bijvoorbeeld van een weddingplanner. Zo ja wie was het en waarmee heeft hij/zij jullie het meest mee geholpen?
We hebben de hulp van een weddingplanner ingeroepen. Gea van Italian Style heeft ons het meest geholpen met het regelen van de trouwlocatie, het vinden van een villa waar we met familie en vrienden konden overnachten en waar het huwelijksdiner plaatsvond en met het regelen van een tolk voor de ceremonie. Dat waren ook eigenlijk de enige dingen (naast het kopen van de jurk en pak en het uitnodigen van de gasten) die moesten gebeuren.

Wat is jullie beste tip voor aanstaande bruidsparen die ook in het buitenland willen gaan trouwen?
Ga een paar maanden voor je bruiloft een weekje op vakantie naar de plaats waar je gaat trouwen. Zo kun je de plek verkennen en kom je niet voor verrassingen te staan. Je kunt je gasten dan ook tips geven over bijvoorbeeld leuke restaurantjes. 

Wat heeft jullie het meest verrast ?
Het gemak waar de bruiloft mee verliep. De dag ging als vanzelf; geen stress, mooi weer, leuke mensen. En dat zonder draaiboeken en geregel. Ook de belangstelling die we als bruidspaar hadden van de locale bevolking, was erg leuk.

Waarom hebben jullie ervoor gekozen een Nederlandse fotograaf mee te nemen?
Wegens de taalbarrière. Wij spreken allebei geen Italiaans en dan is het moeilijk uitleggen wat je wil met je foto’s. Daarbij heb je ook nog de stijlverschillen van fotografen in een ander land. In sommige landen zijn bruidsreportages erg geposeerd en is dat de stijl van fotografen daar. Wij wilden absoluut geen geposeerde foto’s maar een fotograaf waarvan je haast niet merkte dat hij foto’s nam.

Trouwen in het buitenland is toch ontzettend duur of…..
Trouwen in het buitenland kun je zo duur maken als je zelf wilt. Net als trouwen in Nederland. Het is ons ontzettend meegevallen. We hadden maar een klein groepje van ongeveer 25 man. Ze kwamen op eigen gelegenheid naar Pienza/ Montepulciano (veel met de auto of met een goedkoop ticket) en wij betaalden de overnachtingen in de villa. Naar mijn idee was onze bruiloft niet veel duurder dan een gemiddelde bruiloft in Nederland.

Wat is jullie mooiste herinnering ?
We hebben niet één mooie herinnering, maar een heleboel. Samen met familie en onze beste vrienden in een villa, Toscaans landschap zover je kijken kunt, een fantastische sfeer…het was echt een sprookje!

Hoeveel dagen zijn jullie samen met jullie gasten op de locatie gebleven?
We zijn 3 dagen en 2 nachten op de locatie gebleven.

Hoe heb je bruidsjurk vervoerd?
We zijn met de auto naar Toscane gereden dus de bruidsjurk ging gewoon mee in de auto.

Wanneer zijn jullie begonnen met de voorbereidingen?
We zijn een paar maanden van tevoren begonnen met de voorbereidingen. We zijn op 13 juni getrouwd en zijn in december begonnen met de gastenlijst, de gesprekken met de weddingplanner etcetera. In het voorjaar zijn we nog een week op vakantie naar Pienza en Montepulciano geweest om de locatie en de streek te bekijken.

 

 

 

 

 

 

Reacties

 1. Superleuk stuk Axel en mooie foto’s :)

  Triangle
  27/03/2012 5:11 pm | Ramon Snellink
 2. Jammer………..ik ben al getrouwd!!!!!!!!!!!!!!!

  Triangle
  27/03/2012 6:11 pm | Ans Mulders
 3. Mooi Axel !!!

  Triangle
  28/03/2012 10:22 am | Rick

Laat een reactie achter


Notice: Undefined index: type in /home/deb55095n3/domains/weloveweddings.nl/public_html/wp-content/plugins/captcha/captcha.php on line 870

Notice: Undefined index: type in /home/deb55095n3/domains/weloveweddings.nl/public_html/wp-content/plugins/captcha/captcha.php on line 1000