Interview met Moniek – Overall Winnares Bruidsfoto Award 2013

De Bruidsfotoawards voor 2013 zijn weer uitgereikt. De fotografen van We Love Weddings zitten altijd wel bij de winnaars maar het is extra leuk om te zien dat we steeds meer awards mee mogen nemen. Dit jaar was Moniek de gelukkige overall winnares met onderstaande foto. Genoeg reden voor een interview!

overall winnares bruidsfotoawards 2013

Even beginnen met een cliché vraag, maar hoe voelde je je toen je naam werd omgeroepen?
Dan begin ik met een cliché antwoord: ik kon het niet geloven!

Okay dan, omschrijf het geluid wat bij je naar boven kwam toen je als winnaar bekend werd gemaakt ;-)
Waaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaah!!!!!!

Hoe belangrijk is zo’n award voor jou?
Heel belangrijk! Vooral omdat het een publieksprijs is en dat zijn de mensen voor wie ik fotografeer. Dat 43% van de stemmen op mijn foto viel is echt fantastisch! Ik zie deze prijs als erkenning en heel veel waardering voor mijn fotografie en dat voelt superfijn! Ik ben iedereen die op mij heeft gestemd heel dankbaar!

Even voor de beeldvorming, wanneer begon jij met fotografie en hoeveel bruiloften fotografeer je nu per jaar?
Ik ben in oktober 2010 fulltime professioneel fotografe geworden en fotografeer maximaal 15 bruiloften per jaar. Ik houd dit aantal aan omdat ik het belangrijk vind om elk bruidspaar de aandacht te geven die zij verdienen.

Vertel iets over de foto! Wie zijn dit? Waar was dit? Wat gebeurde er precies op dit moment?
De bruidegom is een hele goede Noorse bruidsfotograaf en een grote inspiratiebron voor mij geweest. Ik voelde mij enorm vereerd om hun prachtige bruiloft te mogen vastleggen in Noorwegen samen met een Noorse fotografe! Het moment op de foto is aan het einde van de openingsdans op het nummer “That’s what I’m here for’. Henrik heeft deze woorden bezegelt met De Kus! Hier zie je de blog van die prachtige bruiloft.

Terugkijkend op je carrière als fotografe, wat zijn voor jou de belangrijkste aha momenten geweest?
Mijn carriere is natuurlijk nog maar heel kort en echt grote aha momenten heb ik nog niet gehad. Wel kleine dingen waarvan je denkt “hey!” Bijvoorbeeld dat het echt werkt om een blog te schrijven en dat je dat een paar dagen later gelijk merkt in je mailbox!

Wanneer leerde je het meest?
Ik leerde heel erg veel van de bruidsfotograaf/bruidegom in mijn winnende foto. Eigenlijk al voordat ik professioneel ging fotograferen. En toen ik eenmaal was begonnen werd ik tegelijkertijd een deel van We Love Weddings, waar ik ook weer ontzettend veel van heb geleerd (en nog steeds!). Het is een enorm gedreven groep bruidsfotografen die van elkaar leren en elkaar inspireren. Daarnaast volg ik workshops van andere (vooral buitenlandse) fotografen waar ik erg veel uit haal.

Wat zou je willen meegeven aan andere fotografen?
Fotografeer vanuit jezelf en wat goed voelt voor jou! Zoek mensen op die jou inspireren en probeer voortdurend jezelf te verbeteren.

Heb je dingen geprobeerd die totaal niet werkten? (in fotografie of in business)
Ja, ik heb wel eens een advertentie geplaatst waar ik geen respons op kreeg. Dat werkte dus totaal niet. Mond-tot-mond werkt dan toch altijd het beste!

Wanneer ben je bij WLW gekomen en waarom?
Ik zit al vanaf het begin van WLW bij de groep! Toen woonde ik nog in Noorwegen en het contact verliep toen vooral via de Facebook groep. Toen ik eenmaal weer naar Nederland was verhuisd, volgde de eerste echte ‘real life’ ontmoeting. Ik ben blij dat ik de groep nu zo goed ken: het is echt een mooie groep mensen die ook nog eens heel goed fotograferen en die elkaar veel gunnen!

Bruidsfoto Award 2013 - Winnaar

Had je al een vermoeden dat je een award zou winnen?
Ik had wel een vermoeden dat ik in mijn categorie ‘De Kus’ een goede kans zou maken. Veel collega’s riepen dat ik ging winnen en ik hoorde van veel mensen dat ze het de mooiste foto vonden. Maar de Overall prijs was echt een complete verrassing, zover had ik niet eens vooruit gedacht! Ik dacht er alleen aan dat ik heel graag in mijn categorie wilde winnen!

Heb je zelf nog aan promotie gedaan om je nominatie onder de aandacht te brengen en heb je tips voor fotografen met nominaties volgend jaar?
Toen de nominaties bekend waren heb ik dit natuurlijk op mijn blog en Facebook genoemd en mensen opgeroepen te stemmen! Later heb ik nog eens een herinnering geplaatst. Tips voor volgend jaar ga ik natuurlijk niet weggeven, want dan wil ik nog eens winnen haha! Nee hoor, ik denk dat een echt intens moment tussen een bruidspaar herkkening oproept en daardoor veel mensen aanspreekt.

Wat zijn je eerste ervaringen na het winnen van een award? Weten je bruidsparen er van of is dat totaal onbekend?
Het lijkt wel of iedereen ervan weet!!! Ik heb zoveel reacties en felicitaties gekregen, bloemetjes en cadeautjes, telefoontjes, berichtjes en Facebook. Echt hartverwarmend!

Ga je nu je prijzen verhogen? ;)
Haha, die vraag krijg ik vaker nu! Ik ben al een tijdje bezig met een compleet nieuwe huisstijl en website. Maar de prijslijst die ik daarvoor heb gemaakt is onafhankelijk van het winnen van de Bruidsfoto Awards.

PhotoMo_Overall_winnaar_BFA_2013-630

Foto van Moniek en de awards door collega Lucas van Capture Love, bedankt!

Ik wil heel erg graag iedereen bedanken die op mijn foto heeft gestemd, ik ben echt superblij met deze prijzen!
Moniek Aansorgh

Laat een reactie achter


Notice: Undefined index: type in /home/deb55095n3/domains/weloveweddings.nl/public_html/wp-content/plugins/captcha/captcha.php on line 870

Notice: Undefined index: type in /home/deb55095n3/domains/weloveweddings.nl/public_html/wp-content/plugins/captcha/captcha.php on line 1000