Keukenhof en Kinderdijk – verlovingstoerisme

Er zijn aardig wat Nederlandse paren die dromen van een bruiloft in het buitenland. Ver weg van ons kikkerlandje. Maar, geloof het of niet, er zijn ook aardig wat buitenlandse bruidsparen die er van dromen om in Nederland te trouwen. Of in elk geval om een fotoshoot te doen in onze uithoek van de wereld.

Begin vorig jaar werd ik gebeld door een paar dat in mei in Nederland op vakantie zou zijn. Ze wilden graag een verlovingsfotosessie met me doen in de Keukenhof en bij Kinderdijk, zodat ze typisch Nederlandse foto’s zouden hebben. Een loveshoot in Nederland wordt meestal gedaan in een redelijk alledaagse outfit. Maar, in veel andere landen is het de bedoeling dat een pre-weddingfotoshoot gedaan wordt in een bruidsjurk voor de bruid en een mooi kostuum voor de bruidegom. En dat was bij dit bruidspaar ook het geval.

We begonnen de fotoshoot in Keukenhof, een uur of vier voor zonsondergang.

keukenhof_tulpen

keukenhof_poort

keukenhof_bankje

keukenhof_bomen

keukenhof_boog1

Tegen het einde van de sessie in Keukenhof stond de zon al behoorlijk laag. Het effect van een laagstaande zon is echt merkbaar op een foto. Ook tijdens je trouwdag is het aan te raden om je best te doen om de fotoshoot binnen een paar uur van de zonsondergang in te plannen.

keukenhof_zonsondergang2

keukenhof_zonsondergang1

Keukenhof is trouwens erg rustig vanaf ongeveer een uur voor sluitingstijd. Echt een ideale plek om foto’s te maken zonder al te veel mensen op de achtergrond te hebben.

Toen ons rondje Keukenhof klaar was gingen we richting Kinderdijk. Ik was zelf nog nooit in Kinderdijk geweest. Zoals velen Nederlanders heb ik veel van onze eigen toeristische attracties nog nooit gezien. Ik moet zeggen dat het zelfs voor een Nederlander indrukwekkend was om al die windmolens op een rij te zien. Ons plan was om in Kinderdijk te zijn voor de zonsondergang. Helaas zat het weer niet helemaal mee. Een half uur voor zonsondergang kwamen er flink wat wolken tevoorschijn waarachter de zon helemaal verdween. Dat is vaak wel het nadeel van een fotoshoot tijdens zonsondergang. Je weet nooit wat het weer gaat doen. Maar we hebben uiteindelijk toch een aantal leuke foto’s kunnen maken.

kinderdijk_bruidspaar

kinderdijk_molens1

kinderdijk_zonsondergang2

kinderdijk_zonsondergang1

De groeten uit Holland!

Laat een reactie achter


Notice: Undefined index: type in /home/deb55095n3/domains/weloveweddings.nl/public_html/wp-content/plugins/captcha/captcha.php on line 870

Notice: Undefined index: type in /home/deb55095n3/domains/weloveweddings.nl/public_html/wp-content/plugins/captcha/captcha.php on line 1000