Newsflash: Masters of Dutch Wedding Photography

masters of dutch wedding photography we love weddings

Masters of Dutch Wedding Photography

We berichten natuurlijk altijd met volle trots over nieuwe awards van WLW fotografen, maar ditmaal hebben we een ander bericht. Er is namelijk een nieuwe Nederlandse bruidsfotografie wedstrijd. En niet zo maar één: het is een wedstrijd vóór en dóór bruidsfotografen! De zogenaamde Masters of Dutch Wedding Photography (MDWP).

Waarom eigenlijk een nieuwe award?

“Nóg een award? Hebben we er niet al genoeg”. Geen gekke gedachte. Je kunt als bruidsfotograaf namelijk al meedoen aan meerdere wedstrijden. Zo worden er awards georganiseerd door de buitenlandse WPJA, ISPWP en Fearless Photographers collectieven. Zij brengen zelfs meerdere collecties per jaar uit. Maar ook op Nederlandse bodem kunnen trouwfotografen hun beste werk insturen. De bekendste zijn toch wel de Bruidsfoto Awards van het tijdschrift Bruid en Bruidegom.

Genoeg aanbod, dus waarom een nieuwe award? De nieuwe “Masters” wedstrijd is net als de Bruidsfoto Awards geheel van Nederlandse bodem, maar is daarentegen volledig opgezet door de bruidsfotografen zelf. Dus een epische veldslag tussen de Nederlandse bruidsfotografen om te kijken wat nu daadwerkelijk de beste bruidsfoto’s van dit moment zijn! Opmerkelijk is dus dat stemmen, likes en allerlei andere ronselpraktijken via social media niet relevant zijn.

Wie bepaalt wie wint?

Een goede wedstrijd heeft een goede jury. Per ronde stelt de MDWP 3 juryleden aan die veel ervaring hebben in de bruidsfotografie. Zij weten dondersgoed waar ze op moeten letten bij goede fotografie. Zo zullen ze de foto’s beoordelen aan de hand van een aantal criteria: impact van het beeld, emotie, sfeer, uniciteit, het gebruik van licht en de nabewerking van de fotograaf. Een goede foto is nu eenmaal veel werk en dat mag best benadrukt worden!

De eerste ronde zal gejureerd worden door:

Lanny Mann van Two Mann Studios
Franck Bouttonet van Franck Bouttonet Destination Wedding Photography
Gerhard Nel (lid van WLW!) van GerhardNel.nl

Alle drie award winnende zwaargewichten in de bruidsfotografie dus! En eerlijk is eerlijk, de juryleden mogen natuurlijk niet meedoen met eigen foto’s in het seizoen waarin ze jureren. Wij zijn nu al ontzettend enthousiast over deze wedstrijd!

Ik wil meedoen!

Ben je zelf bruidsfotograaf en wil je meer weten over deze wedstrijd of direct jouw juweeltjes insturen? Kijk dan op de Masters website voor meer informatie.

Ik wil meer zien!

Misschien is dit de eerste keer dat je van bruidsfotografie awards hoort. In dat geval kun je aardig uit de voeten met de onderstaande websites:

Masters of Dutch Wedding Photography
Bruidsfoto Awards
WPJA (Wedding Photojournalist Association)
ISPWP (International Society of Professional Wedding Photographers)
Fearless Photographers

Laat een reactie achter


Notice: Undefined index: type in /home/deb55095n3/domains/weloveweddings.nl/public_html/wp-content/plugins/captcha/captcha.php on line 870

Notice: Undefined index: type in /home/deb55095n3/domains/weloveweddings.nl/public_html/wp-content/plugins/captcha/captcha.php on line 1000