Niet wakker liggen voor je bruiloft, dat doen wij wel!

wakker liggen voor je bruiloft

Bijna elke topfotograaf heeft er last van. De gezonde spanning voor de wedstrijd. Een bruiloft, jullie trouwdag, die leg je maar één keer vast. En hoewel wij alle bruiloften en alle omstandigheden wel eens langs hebben zien komen, toch blijft het spannend.

Zo barstte er van de week een gesprek los in onze WLW-community over de dromen die sommige fotografen hebben, want ja, zeker aan het begin van weer een mooi en druk trouwseizoen kan de spanning lekker oplopen. Dan ga je zelfs dromen over wat er allemaal mis kan gaan. Erg fijn om dit soort verhalen te kunnen delen, en ook leerzaam – want zo blijkt – heel veel topfotografen ervaren diezelfde spanning. En dat is maar goed ook. Het zorgt er namelijk ook voor dat je nog eens extra controleert of je alle lenzen in je tas hebt zitten, of alle batterijen zijn opgeladen en of alle geheugenkaartjes leeg en aanwezig zijn. Slaap dus maar lekker en ga vooral niet wakker liggen voor je bruiloft, wij checken nog wel een keer of 10 onze wekker… .

Hier wat nachtmerries van onze WLW’ers. Wees gerust, deze dromen zijn bedrog!

“De eerste dromen zijn al weer voorbij gekomen. Te laat, files, bizarre wendingen waardoor je te laat komt, aan het eind van de dag blijk ik zonder kaart te hebben gefotografeerd. Kortom, ik kijk er weer naar uit. ”

“Oh dat heb ik ook zo’n beetje elke nacht, al een paar weken.. Camera’s die kapot gaan, lenzen die niet willen focussen. De hele dag alleen maar een 135mm bij je hebben. Op de verkeerde locatie zijn, bruiloften vergeten, etc etc.. You’re not alone.”

“Mijn grootste nachtmerrie blijft nog steeds altijd een dubblele boeking aannemen zonder dat ik het door heb en dan op een bruiloft te zijn en gebeld worden door het andere bruidspaar…”

“Ik droom niet, maar ben wel eens op de snelweg gestopt om te kijken of mijn fototas wel in de achterbak lag, 500 meter weer gestopt om te kijken of mijn batterij wel in de camera zat. Nee hoor verder ben ik heel ontspannen… ”

“Hahaha ik heb 2 laders! 1 in mijn tas en 1 in mijn auto. En een berg penlites (terwijl ik zelden flits).”

“Ik droomde laatste dat ik 4 bruiloften tegelijk aan het fotograferen was op dezelfde dag! En dat het me wel een goed idee leek om alles met mijn Sony Nex te doen ipv mijn DSLR.”

“Ik snap vaak van te voren niet waarom ik toch zo graag trouwerijen wil fotograferen….. ik word af en toe echt gek van de spanning! En op de dag zelf denk ik vaak, tjeeeezzz wat maak je je druk zeg…. het is toch super leuk!”

Gelukkig is er dan ook genoeg support van de fotografen die er niet wakker van liggen. Rust, relativeren en een droge opmerking hier en daar.

“Dit soort verhalen helpt me wel van mijn relaxedheid af. Ik was maar even wat foto’s gaan bewerken met al die dramaverhalen hier. Overdose.”

U begrijpt wij hebben er weer zin in!! Op naar een mooi trouwseizoen!

wakker liggen voor je bruiloft

wakker liggen voor je bruiloft

wakker liggen voor je bruiloft


Foto’s door verschillende fotografen gemaakt tijdens het #weloveweekend

Reacties

 1. Leuk, zeer herkenbaar. Ook dat stoppen met de auto om mn tas te checken :)

  Triangle
  02/04/2013 9:21 am | Peter van der Lingen
 2. Sprak zojuist met oud collega Wim Veldkamp ( reeds 10 jaar gestopt) en vertelde me, toen we over bruidsfotografie aan praten waren , dat hij nu ’s nachts nog wel eens wakker schrikt of ie alles wel bij zich had tijdens een reportage ( genoeg films KB , genoeg films 120 spoel, alle flitsers geladen (3stuks), e.d ). Wij gingen toen op pad met 3 kleinbeeld body’s minstens 2 Hasselblads een reserve Rolleiflex. Dat alles met de nodige objectieven, je zag er zomers uit als een kerstboom en het zweet droop van je lijf want een auto met airco was er nog niet (ook geen mobiele telefoon, als je pech kreeg onderweg moest je maar zien dat je ergens even naar het bruidspaar bellen kon. Daarna enkele dagen in spanning zitten of je films wel perfect belicht waren en of dat er bij het ontwikkelen van de films niet iets fout gegaan was. (krassen, knikken of verkeerd geknipt). Mij is het bij PLM wel eens gebeurd dat al mijn negatief-films als dia ontwikkeld zijn geworden (weg reportage en inkomen).
  Waar hebben de fotografen het tegenwoordig over, voor mij is digitaal een verademing , je kan zoveel backup’s maken zonder kwaliteitsverlies, je belichting kan controleren en je hele reportage kan op 1 kaart opgenomen worden ( dus geen films wisselen net op het moment van het aanschuiven der ringen, de kus, of handtekeningen zetten). Kortom ……….. ( maak het verhaal maar zelf af).

  Triangle
  03/04/2013 12:55 pm | Ron Moes fotograaf
  • meneer Veldkamp heeft natuurlijk wel een beetje gelijk; wellicht dat de nieuwe generatie wat meer zeurt ;)

   Zou hij het eventueel leuk vinden om geïnterviewd te worden door WLW om eens te horen hoe het er ‘vroeger’ aan toe ging? :)

   Triangle
   03/04/2013 2:04 pm | Evert
   • Kom maar op !

    Triangle
    03/04/2013 3:37 pm | ron Moes fotograaf
   • Met wij bedoel ik dat ik ook zo gelopen heb en dus ervaringsdeskundige ben, ik kan wel 2 oud collega’s optrommelen die veel meegemaakt hebben op dit gebied.
    Toen ik begon met huwelijks fotografie kwam kleur net op , we gebruikten ± 8 kleurenfoto’s ( uit een rolfilm van 12 opnames uit de Rolleiflex/ cord) de rest was zwartwit en dus ook veel doka werk. Meerdere reportages op een vrijdag werden gemaakt, 1 fotograaf deed die dag alles op stadhuis de anderen de kerk en of statiefoto’s :)

    Triangle
    03/04/2013 3:47 pm | Ron Moes fotograaf
 3. whahaha zo herkenbaar! Ik ben vaak al dagen van te voren bezig met mijn tas pakken, alles 100x controleren en dan nog op de dag zelf bang zijn iets te hebben vergeten.Gelukkig nog nooit gebeurd.

  Triangle
  04/04/2013 8:12 am | Erwin Beckers
 4. Ben net ook voor de 3e keer in de fototoestel aan het graaien, ja 3 kaartjes, batterijen 3bodys geladen. De Ranger opgeladen, en ja hoor morgenvroeg toch alles nog een keer nakijken …. De 1e bruidsreportage weer morgen, we hebben d’r zin in.

  Triangle
  04/04/2013 8:39 pm | Wim Wilmers
  • Geniet ervan morgen Wim!

   Triangle
   04/04/2013 9:13 pm | Esther

Laat een reactie achter


Notice: Undefined index: type in /home/deb55095n3/domains/weloveweddings.nl/public_html/wp-content/plugins/captcha/captcha.php on line 870

Notice: Undefined index: type in /home/deb55095n3/domains/weloveweddings.nl/public_html/wp-content/plugins/captcha/captcha.php on line 1000