Mogen wij u voorstellen aan… Peter van der Lingen

We Love Weddings is gegroeid met maar liefst 4 nieuwe toppers! Het zou onbeleefd zijn deze niet netjes te introduceren. Vorige weken maakte je al kennis met Simone Michelle en Nadia en deze week willen je graag voorstellen aan Peter:

Peter van der Lingen bij We Love Weddings

Peter van der Lingen

Kende je WLW al en hoe vind je het om lid te zijn?

Als je serieus trouwfotograaf bent ken je WLW natuurlijk. Het is altijd leuk om te zien hoe andere enthousiaste collega’s een trouwdag vastleggen. Ook weet de We Love Weddings website me altijd wel te inspireren. Ik vind het dus ontzettend leuk om deel uit te mogen maken van deze super getalenteerde groep fotografen.

Peter van der Lingen | weloveweddings-4

Sinds hoeveel jaar ben je trouwfotograaf en hoeveel trouwreportages schieten jullie ongeveer per jaar?

Na zeven jaar verschillende kunstopleidingen te hebben gevolgd ben ik in 2003 als zelfstandige begonnen onder de naam “Peter van der Lingen Beeldende Kunst & Bruidsfotografie”. Naast trouwfoto’s maakte ik namelijk grote abstract schilderijen. Ik ben in 2008 gestopt met schilderen en heb daarmee mijn bedrijfsnaam gelijk aangepast. Sindsdien richt ik me dus volledig op het maken van trouwreportages. Maar die vele jaren beeldende kunst neem ik wel met me mee. Mijn foto’s zie ik als kleine schilderijtjes. Vandaar ook dat ik mijn trouwreportages maak onder de naam “Fine Art Weddings”. Sinds 2008 maak ik elk jaar 30 trouwreportages.

Peter van der Lingen | weloveweddings-1

Maak je naast trouwfotografie ook nog ander werk?

Ik heb me volledig gespecialiseerd in trouwreportages. Mooi werk is dat! Een trouwdag bevat zoveel kostbare beeldmomenten in één dag. Om dat elke keer weer vast te leggen in een tastbare herinnering is genoeg uitdaging voor mij!

Peter van der Lingen | weloveweddings-5

Wat weten de meeste mensen niet van jou?

Dat ik mee doe aan het NK Kubb met eigen team onder de mooie trouwbranche gerelateerde naam Kubbcake. Waarvoor ik overigens nog een leuke Cupcake-sponsor zoek! (Redactie: Volgens Wikipedia is Kubb een buitenspel met als doel het omvergooien van houten blokken door er houten stokken tegenaan te gooien)

Peter van der Lingen | weloveweddings-3

Is er een fotograaf in de “branche” die je enorm bewondert en waar je inspiratie uit haalt?

Ik haal mijn inspiratie voornamelijk uit het kijken naar kunst. Daarnaast kijk ik ook wel veel naar foto’s op internationale websites als Fearless Photographers, ISPWP en WPJA. Maar er is niet speciaal 1 fotograaf die ik bewonder. Alles wat je ziet neem je met je mee. Daarnaast moet je een bepaalde stijl of iemand ook niet gaan nadoen. Alles wat je meemaakt en ziet, maakt je tot de unieke fotograaf die je bent.

Peter van der Lingen | weloveweddings-2

Jullie hebben vast ook een brandende vraag voor Peter, stel hem hieronder!

Laat een reactie achter


Notice: Undefined index: type in /home/deb55095n3/domains/weloveweddings.nl/public_html/wp-content/plugins/captcha/captcha.php on line 870

Notice: Undefined index: type in /home/deb55095n3/domains/weloveweddings.nl/public_html/wp-content/plugins/captcha/captcha.php on line 1000