Mogen wij u even voorstellen … aan Simone!

We Love Weddings is ooit als groep begonnen op Facebook, toen kwam er een website en inmiddels zijn we uitgegroeid tot een leuk team met 33 leden. 4 leden zijn recentelijk bij We Love Weddings gekomen en die willen we graag aan jullie voor stellen!

Uiteraard kun je de profielen van al deze fotografen bekijken, maar we wilden toch ook graag wat werk laten zien en even een aantal vragen stellen vandaar deze serie voorstel blogs!
simone michelle bij we love weddings

Deze week beginnen we met Simone Michelle:

Kende je WLW (We Love Weddings) al en hoe vind je het om lid te zijn?

Ik was een van de leden toen WLW ontstond en was destijds ontzettend enthousiast over de groep. Het is zo inspirerend, leerzaam en gezellig om met steengoede collega’s in een kleine vereniging te zitten. Helaas verliet ik kort na het begin de groep weer, omdat ik vanwege de geboorte van mijn zoontje besloot mijn werk als fotograaf on hold te zetten. In de zomer van 2013 heb ik mijn zaak weer volledig opgepakt. Ik ben dankbaar dat ik direct bij WLW mocht terugkeren en voel me – net als eerder – vereerd dat ik deel ben van deze groep. De gezelligheid, inspiratie, kennis en humor zijn me enorm veel waard.

simone michelle bij we love weddings

Sinds hoeveel jaar ben je trouwfotograaf en hoeveel trouwreportages schiet je ongeveer per jaar?

Ik ben fotograaf sinds januari 2006. Ik heb eerder 15-25 bruidsreportages per jaar geschoten en neem na mijn herstart maximaal 12 bruidsreportages per jaar aan.

We_Love_Weddings_Simone_0006

Maak je naast trouwfotografie ook nog ander werk?

Ik maak ook portretten en reportages in opdracht van zakelijke klanten, zoals tijdschriften, vormgevers en bedrijven. De combinatie van dit soort opdrachten met bruidsfotografie vind ik ideaal.

We_Love_Weddings_Simone_0005

Wat weten de meeste mensen niet van jou?

Dat mijn man Eelke mij onophoudelijk van zakelijk advies voorziet en mij behoedt voor een heleboel valkuilen. :-)

We_Love_Weddings_Simone_0004

Is er een fotograaf in de “branche” die je enorm bewondert en waar je inspiratie uit haalt?

Mijn grootste inspirator is oorlogsfotograaf James Nachtwey. Dat is misschien gek als je kijkt naar mijn foto’s en het terrein waarop ik werkzaam ben. Maar de fotojournalistiek is mijn startpunt en ik bekijk graag naar het werk van bijvoorbeeld Magnum- en Noor-fotografen.

We_Love_Weddings_Simone_0003

Binnen de bruidsfotografie heb ik niet één grote held. Er zijn heel veel fotografen, zowel binnen Nederland als internationaal, wiens beelden mij inspireren. Ik heb tijdens mijn eerste jaar als fulltime (bruids)fotograaf veel geleerd van Mike Larson en altijd veel gekeken naar de foto’s van Jose Villa. Binnen de Nederlandse bruidsfotografie springt Gerhard Nel er voor mij uit. Hij is zó creatief en origineel, zijn werk blijft me verbazen.

We_Love_Weddings_Simone_0002

Uiteraard zijn we ontzettend blij dat we Simone weer in ons midden hebben, maar we mogen ook zeker niet klagen over onze nieuwe leden Peter van Lingen, Nadia Abdelmalik en Hanneke Beld Vollbehr! Volgende week lees je wie zich dan voorstelt!

We_Love_Weddings_Simone_0001

Heb jij nog vragen aan Simone? Stel ze hieronder!

Laat een reactie achter


Notice: Undefined index: type in /home/deb55095n3/domains/weloveweddings.nl/public_html/wp-content/plugins/captcha/captcha.php on line 870

Notice: Undefined index: type in /home/deb55095n3/domains/weloveweddings.nl/public_html/wp-content/plugins/captcha/captcha.php on line 1000