Trouwen in het buitenland deel 2

Trouwen in het buitenland  komt de laatste jaren steeds vaker voor. Uit ervaring kan ik zeggen dat het niet alleen voor het bruidspaar een onuitwisbare herinnering is, maar ook zeker voor ons als fotograaf. Tijdens de voorbereidingen zijn wij zeer nauw betrokken met het bruidspaar zeker omdat wij al zo’n ruime ervaring hebben in het fotograferen van huwelijken in het buitenland. Samen met het bruidspaar en eventueel de weddingplanner, bereiden we ons zo goed mogelijk voor op het huwelijk. Om een idee te geven hoe een bruidspaar dit ervaart en waarom ze hebben gekozen voor hun huwelijk in het buitenland, hebben wij 3 van onze bruidsparen die in Italië zijn getrouwd dezelfde vragen gesteld.

Dit is deel 2 van een serie blogpost over trouwen in het buitenland. (Zie ook Deel 1) Danny en Kim zijn getrouwd op 4 september 2009 in het romantische Venetië. Het bruidspaar en hun gasten verbleven in hotel A la Commedia.

 

Waarom hebben jullie gekozen om te trouwen in het buitenland en speciaal waarom de plaats van jullie keuze?

We zijn erg reislustige mensen. We houden ervan om nieuwe culturen, landschappen en mensen te leren kennen. We hebben ook één belangrijk principe (zolang de mogelijkheden door naar zijn uiteraard): iedere vakantie naar een ander land. Toen we net bij elkaar waren hebben we een prachtige vakantie gehad in Italië. We hebben toen Venetië kort bezocht, veel te kort, maar toen al heel indrukwekkend. Hier wilden we toch wel nog een keer naar toe. Venetië is een prachtige stad, Italië is ons favoriete land, lekker eten, een mooi land en als je het over romantisch hebt is Venetië onze ‘nummer 1’.

 

Hebben jullie alles zelf geregeld of hulp van buitenaf bijvoorbeeld van een weddingplanner.  Zo ja wie was het en waarmee heeft hij/zij jullie het meest mee geholpen? 

We hebben inhoudelijk alles zelf uitgezocht. Maar voor de administratieve taken hebben we een weddingplanner in de hand genomen. WorldWideWeddings heeft ons een prachtige feilloze dag bezorgd. In Italië ben je verplicht om een tolk te hebben en moet je aan een hoop regels/wetten voldoen. Dit hebben zij uit handen genomen, zodat wij ons konden druk maken om de leuke dingen, zoals de jurk, de bloemen, het eten en de fotograaf uitzoeken.

Wat is jullie beste tip voor aanstaande bruidsparen die ook in het buitenland willen gaan trouwen?

Neem een weddingplanner in de hand (eentje die hier wel ervaring mee heeft). En een hele belangrijke: neem een fotograaf mee, zodat de dag niet alleen mooi is, maar ook even mooi is vereeuwigd. Met een Nederlandse fotograaf kan je de dag goed voorbereiden, kan je doornemen wat je wel en niet wilt en begrijp je elkaar ook op de dag zelf.

Wat heeft jullie het meest verrast ?

Het enthousiasme van de lokale bevolking. We werden toegeroepen, toegezongen, er werd gejuicht…  De hele wereld leek blij voor ons en zo voelden we ons ook.

Waarom hebben jullie ervoor gekozen  een Nederlandse fotograaf mee te nemen? En niet voor een lokale fotograaf?

Eigenlijk wat we al eerder schreven: de voorbereiding vooraf is al een feestje. Je kunt bespreken wat je wel en niet wilt en ook op de dag zelf is de communicatie makkelijk. En achteraf kun je rustig wachten tot je boek prachtig wordt afgeleverd.

 

 Trouwen in het buitenland is toch ontzettend duur of…..

 Nee joh… Als je hier een feest geeft met 100 man, een receptie en een band dan ben je evenveel kwijt als met een select gezelschap in het buitenland.

Wat is jullie mooiste herinnering ?

Dat is een hele moeilijke vraag. We kunnen wel een boek schrijven over onze trouwdag. Alles ging perfect, alles voelde perfect. Maar het geluk wat we voelden dat we bij elkaar zijn, dat we elkaar hebben gevonden en dat we dat mochten vieren met onze meest dierbare mensen bij elkaar, dat was wel heel mooi.

Hoeveel dagen zijn jullie samen met jullie gasten op de locatie gebleven?

Het verschilde een beetje… Wij waren al drie dagen van te voren aangekomen en bleven tot en met de dag erna. De helft van het gezelschap deed hetzelfde als ons en de andere helft kwam de dag vooraf aan. We zaten wel in een ander hotel dan de gasten.

Hoe heb je de bruidsjurk vervoerd?

Hahaha… dat was een prachtig avontuur. We hadden er maanden over gepiekerd of dat wel goed zou gaan. En als dat dan goed ging, hoe moest de jurk dan geheim blijven voor Danny… De weddingplanner had aangegeven bij de vliegtuigmaatschappij dat ik een trouwjurk bij me had. Bij het inchecken gaf ik dit ook nog een keer aan. Mijn jurk mocht in de kast van de piloot hangen. En gelukkig kon ik in Venetië de jurk nog een paar dagen uit laten hangen. En wat ik me ook heel erg herinner: wat een zwaar kledingstuk! Ik heb tijdens het lopen mijn jurk zelf gedragen, aan het hangertje met mijn arm boven mijn hoofd, want ja… de jurk mocht niet kreukelen…

Wanneer zijn jullie begonnen met de voorbereidingen?

Uhhh… toen Kim al heel jong was…. Hahaha. Ja ideeën waren er al zat. Maar de echte voorbereidingen zijn begonnen na de verloving dus zo’n 14 maanden vooraf.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Reacties

 1. Heerlijk om te lezen!

  Triangle
  12/06/2012 5:06 pm | Kim
 2. Leuk interview en het geluk straalt van de foto’s af. Prachtig!

  Triangle
  12/06/2012 5:32 pm | Carla
 3. Nu, enkele jaren later, kijk ik nog steeds met veel (gelukkige) emotie terug op die dag. Het was een bruiloft zoals ik nog nooit had meegemaakt. Een echt sprookje in een fantastische stad met een stralend bruidspaar. Twee fantastische mensen!

  Triangle
  13/06/2012 9:26 pm | Janneke

Laat een reactie achter


Notice: Undefined index: type in /home/deb55095n3/domains/weloveweddings.nl/public_html/wp-content/plugins/captcha/captcha.php on line 870

Notice: Undefined index: type in /home/deb55095n3/domains/weloveweddings.nl/public_html/wp-content/plugins/captcha/captcha.php on line 1000