Trouwen in het buitenland deel 3

Trouwen in het buitenland  komt de laatste jaren steeds vaker voor. Uit ervaring kan ik zeggen dat het niet alleen voor het bruidspaar een onuitwisbare herinnering is, maar ook zeker voor ons als fotograaf. Tijdens de voorbereidingen zijn wij zeer nauw betrokken met het bruidspaar zeker omdat wij al zo’n ruime ervaring hebben in het fotograferen van huwelijken in het buitenland. Samen met het bruidspaar en eventueel de weddingplanner, bereiden we ons zo goed mogelijk voor op het huwelijk. Om een idee te geven hoe een bruidspaar dit ervaart en waarom ze hebben gekozen voor hun huwelijk in het buitenland, hebben wij 3 van onze bruidsparen die in Italië zijn getrouwd dezelfde vragen gesteld.

Om een idee te geven hoe een bruidspaar dit ervaart en waarom ze hebben gekozen voor hun huwelijk in het buitenland, hebben wij 3 van onze bruidsparen die in Italië zijn getrouwd dezelfde vragen gesteld.

Dit is deel 3 van een serie blogpost over trouwen in het buitenland. Zie ook Deel 1 en Deel 2. Loek en Barbro zijn getrouwd op 8 juni 2008 in Siena, Samen met hun gasten verbleven ze op Borgo Casato vlakbij Siena.

 

Waarom hebben jullie gekozen om te trouwen in het buitenland en speciaal waarom de plaats/dorpje van jullie keuze?

Het heeft jaren geduurd voordat we gingen trouwen, maar toen we dat eenmaal besloten hadden, stond eigenlijk al meteen vast dat we in Italië wilden gaan trouwen. Als echte Italië-liefhebbers hebben we veel van dat land gezien, maar tussen al dat moois heeft Siena een speciale plek in onze hart. Daarom was de keuze voor Siena letterlijk in de eerste seconden al gemaakt.

Hebben jullie alles zelf geregeld of hulp van buitenaf bijv. van weddingplanner. Zo ja wie was het (naam bedrijf) en waarmee heeft hij/zij jullie het meest mee geholpen? 

We hebben alles geregeld met behulp van een weddingplanner: ToscanaFesta. ToscanaFesta wordt gevormd door twee zussen, Annemarie en Stephanie. Annemarie woont in Nederland en is het eerste aanspreekpunt in Nederland, Stephanie woont in Siena en regelt van daaruit alles. Behalve alle praktische zaken rondom het huwelijk, hebben ze op een prettige manier meegedacht bij het invullen van onze dag, geholpen door hun goede kennis van hotels, restaurants, et cetera in en rond Siena.

 

Wat is jullie beste tip voor aanstaande bruidsparen die ook in het buitenland willen gaan trouwen?

Zorg dat je een weddingplanner ter plaatse hebt, die de omgeving goed kent en die jou kan helpen met alle praktische zaken rondom je huwelijk.

 

Wat heeft jullie het meest verrast?

De reacties van de bewoners van Siena toen we met de hele groep door de straatjes en over het plein naar het stadhuis liepen; mensen begonnen te klappen en wensten ons veel geluk (“Tanti auguri!”, “Una sposa bagnata è una sposa fortunata”). Erg leuk om te merken hoe ze in Italië tegen een bruidspaar aankijken.

Waarom hebben jullie ervoor gekozen  een Nederlandse fotograaf mee te nemen en niet voor een lokale fotograaf?

We hebben er voor gekozen om een Nederlandse fotograaf mee te nemen, omdat we hele duidelijke ideeën hadden over hoe onze foto’s er uit zouden moeten zien. Door vooraf daar een fotograaf op uit te zoeken, hadden wij er vertrouwen in dat daarmee onze ideeën ook vorm zouden krijgen en hadden wij meer invloed op het uiteindelijke fotoboek. Bovendien spreekt de stijl van Italiaanse bruidsfotografen ons niet zo aan.

Trouwen in het buitenland is toch ontzettend duur of…..

Trouwen kun je op veel verschillende manieren. Uiteraard heb je bij een huwelijk in het buitenland te maken met meer kosten voor de reis en het verblijf dan bij het trouwen in Nederland, maar je kunt het zo duur maken als je zelf wilt. Wij vonden het een ongelooflijk mooie, bijzondere ervaring om ons huwelijk met een relatief kleine groep in het buitenland te vieren! Het blijft dan ook niet beperkt tot een (deel van een) dag, maar je bent een paar dagen lang met je dierbaren samen op een mooie plek, dat alleen al levert hele bijzondere momenten (en nu herinneringen) op.

Wat is jullie mooiste herinnering ?

Eentje maar? We hebben het er vaak over gehad, maar we hebben nooit kunnen kiezen…

Hoeveel dagen zijn jullie samen met jullie gasten op de locatie gebleven?

We hadden de gasten gevraagd om uiterlijk de middag voor ons huwelijk aan te komen. Wij waren er zelf een week van tevoren al, onze gasten druppelden gedurende die week binnen. De dag na ons huwelijk gingen de meeste mensen weer weg, dus met de hele groep waren we van zaterdagmiddag tot en met maandagochtend samen.

Hoe heb je bruidsjurk vervoerd?

Gewoon in de auto. We wilden voor onze huwelijksreis met de auto naar Zuid-Italië, de meest praktische oplossing was om de bruidsjurk zelf mee te nemen. En ja, het is de aanstaande bruidegom gelukt om zijn nieuwsgierigheid te bedwingen….

Wanneer zijn jullie begonnen met de voorbereidingen?

In december 2006 besloten we te gaan trouwen en hebben we ook meteen bedacht dat dat in juni 2008 zou moeten plaats vinden. We zijn direct op zoek gegaan naar een weddingplanner. Daarmee begonnen dus de voorbereidingen, maar vooral in het eerste half jaar hebben we er niet heel veel aan hoeven doen.

 

 

Reacties

  1. Niet alleen voor het bruidspaar, maar ook voor de gasten was het een geweldige ervaring. We hebben van elk moment genoten!

    Triangle
    23/08/2012 8:34 pm | Michael
  2. Was inderdaad een hele mooie dag en een heel bijzondere ervaring. Ik heb genoten :-)

    Triangle
    01/09/2012 10:18 pm | Margreet

Laat een reactie achter


Notice: Undefined index: type in /home/deb55095n3/domains/weloveweddings.nl/public_html/wp-content/plugins/captcha/captcha.php on line 870

Notice: Undefined index: type in /home/deb55095n3/domains/weloveweddings.nl/public_html/wp-content/plugins/captcha/captcha.php on line 1000