Videograaf op je bruiloft: Doen of laten?

Videografen vs Fotografen

Videografen en bruidsfotografen: soms zijn het net water en vuur. Maar als je precies de juiste treft, kan het een te gek samenwerkend team zijn. Nu zijn wij van We Love Weddings niet echt van het afraden van leveranciers en daarom pakken we het anders aan: we raden gewoon onze favoriete “los te boeken” videografen aan, zodat jij niet veel langer hoeft te zoeken.

Waarom een blog schrijven over videografen? Het overgrote deel van We Love Weddings werkt zo onzichtbaar mogelijk. De ene fotograaf grijpt wat sneller in dan de andere, maar in het algemeen willen we jullie een reportage geven waarbij je niet de hele tijd terug hoeft te denken aan “oh ja, toen zei de fotograaf dat ik zus of zo moest doen”. Wanneer je een fotograaf en een videograaf hebt, moet je op dezelfde kleine ruimte samen zien te werken. Soms verloopt dit heel erg goed, maar vaak kunnen beide professionals elkaar ook in de weg zitten. Vandaar dat we proactief zijn en jullie een lijstje geven met aanraders.

De volgende videografen zijn stuk voor stuk aangedragen door leden van We Love Weddings. Soms omdat ze gewoon onwijs aardig zijn, soms omdat hun werk prachtig is en vaak om beide redenen tegelijk.

Echte aanraders

Marijn de Wit van Cinevida.
Echt zo’n videograaf die je er als fotograaf goed bij kunt hebben. Hij maakt mooi werk waar je blij van wordt.

Sneak Preview: Michael ♥ Magdalena from Cinevida on Vimeo.

I Am Weddingfilm
De cameralui van I Am Weddingfilm zijn net als Marijn videografen die je als fotograaf prima om je heen kunt hebben. Je moet namelijk altijd op een kleine ruimte werken, samen, dus hoe beter je elkaar aanvoelt, des te mooier wordt het eindresultaat.

Marieke & Mandeep Weddingfilm from I AM Weddingfilm on Vimeo.

Sjoerd Versluis van A Beautiful Day.
Een heel aantal fotografen binnen We Love Weddings hebben inmiddels samengewerkt met Sjoerd. Hij is één van de werknemers binnen dit bedrijf en je kunt natuurlijk ook voor een andere videograaf gaan. Met Sjoerd zit je in ieder geval altijd goed. Hij werkt zowel in Nederland als in het buitenland en maakt prachtig werk.

Laura & Tim I 12 july 2014 from A Beautiful Day on Vimeo.

Matteo Castelluccia van het gelijknamige bedrijf.
“Wat van ver komt, is lekker”, een gezegde die op sommige videografen zeer toepasbaar is. Deze Italiaan maakt echt fantastisch werk. Nu is hij niet goedkoop, maar als je iets graag genoeg wilt, kom je uiteindelijk vaak een eind.

Wedding Video on Lake Garda – Italy // Kerstin&Thomas from Matteo Castelluccia on Vimeo.

Tim Twinem van Velare Imaginarium 
Ook deze videograaf woont niet in Nederland. Hij werkt vanuit Californië, maar vliegt de hele wereld over voor zijn reportages. Een bijzonder creatieve videograaf met een totaal eigen stijl. Ook hij is niet goedkoop, maar zeker het geld waard wanneer je veel van video houdt.

luciano // denise-kim – france from Velare Imaginarium on Vimeo.

Nog suggesties?

Afin, keuze genoeg dus. Wij vinden dit allemaal toppers, maar mocht je zelf een geweldige videograaf kennen, laat het dan horen in de reacties!

Reacties

  1. Shameless selfpromotion hier ;) Sinds kort maak ik ook films! Check mijn laatste trailer: http://www.lifefromtheinside.nl/teaser-wedding-trouwvideograaf-utrecht/

    Goed artikel verder, fotografen en videografen kunnen juist heel goed samenwerken maar je moet wel de juiste hebben ;)

    Triangle
    04/09/2014 7:40 am | Jamy Vodegel

Laat een reactie achter


Notice: Undefined index: type in /home/deb55095n3/domains/weloveweddings.nl/public_html/wp-content/plugins/captcha/captcha.php on line 870

Notice: Undefined index: type in /home/deb55095n3/domains/weloveweddings.nl/public_html/wp-content/plugins/captcha/captcha.php on line 1000