Uitreiking Bruidsfoto Awards 2014

Wie maakt de beste, leukste, meest spectaculaire en mooiste bruidsfoto’s van Nederland? Afgelopen maandagavond kwam een grote groep genomineerde fotografen en andere geïnteresseerden naar Landgoed de Wittenburg om daar achter te komen. De Bruidsfoto Awards 2014 werden namelijk uitgereikt! Super gezellig natuurlijk, maar ondertussen was iedereen behoorlijk gespannen: wie gaat er allemaal winnen?!

Overall Winnaar: Luther Hartog

Bruidsfoto Award 2014

Uiteindelijk werd Luther Hartog gekroond als Overall Winnaar. Met een lekkere zwart wit foto legde hij vast hoe een knielend bruidspaar werd gezegend tijdens een kerkelijke ceremonie. Luther heeft de foto niet vanuit een gebruikelijke hoek genomen, maar recht van boven! Het fantastische resultaat is uiteindelijk rijkelijk beloond: maar liefst 41% van alle stemmers hebben zijn foto aangeklikt. Van harte gefeliciteerd Luther!

6 winnende We Love Weddings Bruidsfoto’s!

In totaal zijn er 11 categorieën waarvoor zowel een publieksprijs als een vakprijs werd uitgedeeld. We zijn apetrots dat er 4 We Love Weddings fotografen in de prijzen zijn gevallen met maar liefst 6 foto’s! Gerhard Nel heeft het zelfs gepresteerd om 3 awards in de wacht te slepen! Gefeliciteerd Ashvin, Axel, Gerhard en Wouter!

Erkenning

Maar is zo’n award nou het belangrijkste doel van een bruidsfotograaf? Bij het maken van een trouwreportage is het allerbelangrijkste dat het bruidspaar ook na 25 jaar weer helemaal kan wegdromen bij de herinneringen aan hun bruiloft. Daaraan kan geen één award tippen. En toch is zo’n award een bijzondere erkenning van al dat harde werk: al die weekenden, onregelmatige uren en al die dagen achter de bewerkingssoftware.

Wouter heeft met zijn foto de publieksprijs gewonnen in de categorie “Klaar voor de Huwelijksdag”. “Ik ben ontzettend dankbaar en blij dat ik met deze foto de Bruidsfoto Award heb gewonnen! Dat het publiek op deze foto het meest gestemd heeft, is voor mij een super opsteker: een bevestiging dat ik met mijn fotografie op de goede weg ben. En dat dit gewaardeerd wordt! Ik ben echt mega trots!”

weloveweddings_bruidsfotoaward_voorbereidingen_003

Wouter van Twillert | Publieksprijs: Klaar voor de Huwelijksdag

Axels geluk kan ook niet op: “Ik ben heel blij en ongelofelijk trots dat ik met deze foto een Award heb gewonnen. Deze foto laat precies de stijl en de sfeer zien waarin ik graag fotografeer.” Axel heeft de publieksprijs van de categorie “Bruid” gewonnen.

weloveweddings_bruidsfotoaward_bruid_002

Axel Drenth | Publieksprijs: Bruid

Award voor multiculturele bruidsfoto

Bij het ontvangen van de vakprijs in de categorie “Bruid en Bruidegom was Ashvin compleet sprakeloos. Hij moest zich zelfs eventjes wegdraaien van het publiek (we zullen het maar op hooikoorts houden). Toen hij weer bij zinnen was, werd duidelijk waarom hij zo blij was. “Het komt niet vaak voor dat iemand met een multicultureel stel een award wint. Voor mij is dit de 2e keer en daar ben ik supertrots op. En dit keer zelfs voor de Bruidsfoto Award… Hoe vet is dat!” Ashvin vertelt ook dat hij maar heel weinig tijd had voor het maken van de foto. “De gehele fotoshoot duurde door tijdgebrek maar 3 minuten. Desondanks kon het bruidspaar zich in de die 3 minuten tijd zo ontspannen dat ik deze foto kon afdrukken. De foto is overigens gemaakt tijdens het Islamitische huwelijk van Arfat en Farieza in Moskee Taqwa.”

weloveweddings_bruidsfotoaward_bbg_003

Ashvin Ghisyawan | Vakprijs: Bruid & Bruidegom

“If you want to fast, go alone. If you want to go far, go together”

En tenslotte hebben we natuurlijk Gerhard Nel. Van zijn 5 nominaties wist hij er maar liefst 3 om te zetten in een daadwerkelijke award! Gerhard had gedacht dat hij na een aantal award uitreikingen geen last meer zou hebben van de zenuwen, maar dat viel toch vies tegen. Maar naarmate de klamme handjes werden gevuld met prijzen, begon die nervositeit al snel af te nemen.

weloveweddings_bruidsfotoaward_bruidskinderen_001

Gerhard Nel | Vakprijs: Bruidskinderen

Naast vreugde en dankbaarheid was Gerhard ook blij verrast. “Na de gebruikelijke groepsfoto van alle winnaars begonnen veel fotografen mij en anderen te feliciteren. Op dat moment besefte ik me hoeveel de cultuur binnen de bruidsfotografie is veranderd. We zijn als trouwfotografen geen ‘afgelegen eilandjes’ meer, maar we kunnen prima samenwerken om iets veel beters te bereiken. In Afrika hebben we een gezegde: If you want to go fast, go alone. If you want to go far, go together”. Hoe mooi is het dat door deze samenwerking de trouwfotografie alleen maar beter wordt! Nederlandse bruidsparen hebben de mogelijkheid om te kiezen uit een grote groep goede en capabele trouwfotografen!

En daar valt natuurlijk niets meer aan toe te voegen. Behalve dan nog een laatste felicitatie naar alle winnaars van die mooie prijzen! Gefeliciteerd!

weloveweddings_bruidsfotoaward_loveshoot_001

Gerhard Nel | Jubileumsprijs: Loveshoot

weloveweddings_bruidsfotoaward_inbeeld_001

Gerhard Nel | Publieksprijs: Bruiloft in Beeld

Benieuwd welke foto’s er allemaal genomineerd waren voor de Bruidsfoto Awards? Bekijk dan Bruidsfoto Award Nominaties 2014. Of bekijk hier ons verslag van de Bruidsfoto Awards van 2013!

Reacties

  1. Prachtige foto’s. Gefeliciteerd..

    Triangle
    28/05/2014 6:57 pm | Urmila

Laat een reactie achter


Notice: Undefined index: type in /home/deb55095n3/domains/weloveweddings.nl/public_html/wp-content/plugins/captcha/captcha.php on line 870

Notice: Undefined index: type in /home/deb55095n3/domains/weloveweddings.nl/public_html/wp-content/plugins/captcha/captcha.php on line 1000