World Photographic Cup – WLW fotografen strijden voor Nederland!

Wat zijn we trots! De drie fotografen die de eer van de Nederlandse trouwfotografie gaan verdedigen in de nieuwe World Photographic Cup maken allen deel uit van We Love Weddings! Het gaat om niemand minder dan Damon Pijlman, Gerhard Nel en Jacqueline Dersjant. Niet zo gek natuurlijk, want naast dat het hele gezellige mensen zijn, hebben ze door de jaren heen veel awards weten te verzamelen.Yeehah!

Inzending Damon Pijlman voor World Photographic Cup

Inzending Damon Pijlman voor World Photographic Cup

Bijzonder feitje: Nederland strijdt dit jaar voor het eerst mee in de World Photographic Cup. De deelnemende fotografen zijn geselecteerd door DuPho. DuPho staat voor Dutch Photographers en is de beroepsorganisatie voor professionele fotografen. Dit jaar hebben zij zelf een select groepje fotografen benaderd die zich bewezen hebben in de Nederlandse fotografie. Een echte eer om hiervoor benaderd te worden dus!

Hoe het werkt: elk land mag maximaal achttien foto’s aanleveren, verdeeld over zes categorieën: commercieel; illustratief en digital art, landschap en wildlife, reportage en fotojournalistiek, portret en huwelijk. Per categorie worden drie afbeeldingen aangeleverd die afkomstig moeten zijn van verschillende fotografen. Dat worden dus de foto’s van Gerhard Nel, Damon Pijlman en Jacqueline Dersjant.

Inzending Gerhard Nel voor World Photographic Cup

Inzending Gerhard Nel voor World Photographic Cup

De opzet van deze WK voor fotografen is uniek. De (internationale) jury geeft elke inzending punten en daarmee kan een fotograaf een individuele medaille winnen. Per land worden de punten van de fotografen opgeteld en met die punten strijden de landen onderling om de wereldtitel. Eigenlijk zoals bij de Olymische Spelen dus! De foto’s worden beoordeeld op impact, creativiteit, technische excellentie en compositie.

Op de website van Pf is een leuk artikel te lezen over deze wedstrijd en het hoe en waarom. Even een korte kanttekening: dat de ‘wc foto’ van Jacqueline echt niet kan in de VS’ is inmiddels wel wat achterhaald. Deze is namelijk inmiddels al beloond met een Fearless Award, een Amerikaanse organisatie!

Inzending Jacqueline Dersjant voor World Photographic Cup

Inzending Jacqueline Dersjant voor World Photographic Cup

Erg spannend: op 2 februari worden de finalisten bekend gemaakt en eind februari wordt bekend wie er een medaille gaat ontvangen. Voorlopig vinden wij het alleen al super dat Damon, Gerhard en Jacqueline geselecteerd zijn. Dat is toch eigenlijk al een prijs op zich!

Kun jij ook geen genoeg krijgen van We Love Weddings? Ga dan als een speer naar onze Facebook pagina en klik op “like”!

Reacties

  1. […] Deze foto werd geselecteerd voor de World Photographic Cup samen met 2 foto’s van andere We Love Weddings fotografen. Bekijk hier de blog. […]

    Triangle
    24/04/2015 8:00 am | De vrijdagmiddagfoto – met je bruidsjurk naar de wc – We Love Weddings

Laat een reactie achter


Notice: Undefined index: type in /home/deb55095n3/domains/weloveweddings.nl/public_html/wp-content/plugins/captcha/captcha.php on line 870

Notice: Undefined index: type in /home/deb55095n3/domains/weloveweddings.nl/public_html/wp-content/plugins/captcha/captcha.php on line 1000